Kager
Dej:
75 g smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk st. kanel
1 æggeblomme
Fyld:
150 g rå marcipan
50 g smør
100 g sukker
¼ æggehvide
2 dråber mandelessens
Smuldr smørret i melet og bland flormelis i sammen med kanel. Saml dejen med æggeblommerne. Lad dejen hvile køligt i 20 min. Rul dejen ud på et let melbestrøet bord og rul den ud til ca. 2 mm i tykkelsen. Beklæd smurte små tærteforme hermed.
Smuldr marcipanen i en skål og rør smør, sukker og æggehvide i med en elpisker. Rør, til massen er grødet, og rør mandelessensen i til slut. Fordel nu makronmassen i midten af hver form og bag kagerne i ovnen på næstnederste rille ved 175ºC i 25 minutter. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Køl kagerne af på en bagerist og server nybagte.
Tip: Læg et stykke æble i bunden af makronmassen, så bliver kagen ikke tør.