12 blade husblas
2 dl rød saft
5 dl vand
4 halve ferskner
2-3 dl hindbær eller jordbær
1 dl store blåbær
3 lagkagebunde
3 dl piskefløde
100 g marcipan
2 tsk vaniljesukker
Læg husblasen, et blad ad gangen i koldt vand, lad det stå mindst 5 min. Kram vandet ud og smelt husblasen i en kasserolle over svag varme. Bland saft og 5 dl vand i en skål og tilsæt derefter husblasen.
Hæld 2 dl af saftblandingen i en rund form, lidt større end lagkagebundene.
Stil det koldt så det stivner.
Skær fersken i både og læg dem sammen med hindbær og blåbær i formen i den stivnede gelé. Hæld yderligere 2 dl af saftblandingen på, så frugten næsten dækkes, og lad den stivne.
Læg den øverste lagkagebund på frugten og tryk let til.
Pisk fløden stiv, riv marcipanen groft og bland den med fløden.
Smag til med vaniljesukker.
Bred halvdelen af fløden på kagebunden i formen, dæk med næste bund, bred mere flødeskum over og afslut med den underste bund.
Hæld saft rundt om tærten i formen og lad den stå koldt mindst 6 timer.
Dyp formen i varmt vand, så geléen begynder at smelte og vend den hurtigt ud på et fad.
Tærten serveres kold.