Logo

Lammesteg Græsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammesteg Græsk

 

Server lammestegen på ægte græsk vis, med løse ris og sauterede squash. Garner med oliven og citronbåde. Fuld af smag.

• Lam er en god protein-, jern- og B-vitaminkilde • Pinjekerner indeholder både jern og zink.

Forberedelse 30 min. + marinering. Tilberedning 1-1½ time. 6 Portioner

 

# Råvarer til Lammesteg Græsk:

1,5 kg lammekølle uden ben

FYLD OG MARINADE:

3 spsk (oliven)olie

50 g brøndkarse

2 fed hvidløg, pressede

4 forårsløg, fint hakkede

2 dl rasp

1 spsk hakkede pinjekerner

½ dl hakkede oliven uden sten

½ tsk salt

sort peber

3 spsk hakket frisk koriander eller persille

2 citroner fint reven skal af

1 citron saften af

2 ts k hakket fris k oregano

 

* Fremgangsmåde:

1 Opvarm 2 spsk olie på en pande og steg brøndkarse, hvidløg og forårsløg 3-4 min, til løgene er klare.

 

2 Bland brøndkarseblandingen med rasp, pinjekerner, oliven, salt, peber, 2 spsk koriander og halvdelen af citronskallen.

 

3 Kom fyldet i lammekøllens hul efter benet og snør stegen så den holder faconen under stegningen.

Læg lammestegen i et halvdybt fad.

Bland resten af olien med resten af koriander, citronskal, citronsaft og oregano.

Øs marinaden over stegen, dæk med plastfolie og mariner i køleskabet mindst 1 time.

 

4 Sæt ovnen på 200 °C.

Lad marinaden løbe af lammestegen. Gem marinaden.

Placer stegen på en rist i en bradepande.

Steg i ovnen i 30 min.

Tag lammestegen ud og pens! den med marinaden.

Steg yderligere 45-60 min, til stegen er rosa indeni.

 

Tips & råd

 

Lammesteg Græsk

Tranchering: skær først en kile af kød ud fra midten af stegen.

Anvend en skarp kniv som ikke er rillet.

 

Lammesteg Græsk

Fortsæt udskæringen ved at skære skiver fra den blottede kødoverflade.

På den måde er det let at udnytte hele stegen og hver skive kommer til at indeholde fyld.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 346 = kJ 1453

Kulhydrat 13 g Protein 37 g Fedt 16 g (42%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her