2000 g lammekølle
2 fed knust hvidløg
2 tsk tørret timian
salt og peber
50 g margarine
Grønsagsfad:
1 kg kartofler
1 stort løg
2 porre
250 g champignon
2 ½ dl piskefløde
2 dl vand
25 g margarine
1 bundt persille
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Et stort ovnfast fad smøres.
Kartoflerne lægges i.
Rens alle grønsagerne, løget skæres i tern, porre i strimler og champignonerne i ¼.
Grøntsagerne fordeles over kartoflerne.
Der drysses med salt og peber.
Piskefløde og vand tilsættes.
Lammekøllen krydres med hvidløg, timian, salt og peber.
Margarinen fordeles på kødet.
Grøntsagsfadet sættes i ovnen på nederste rille, ved 200ºC og lammekøllen lægges oven på, med undersiden opad (på en bagerist).
Køllen steges i 45 min., så vender an den og lader den stege i 45 min.
Sluk ovnen, tag kødet ud og lad køllen hvile i 15 min. inden den skæres ud.