Logo

Lammeculotte med blomkålspuré og ærtetoppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeculotte med blomkålspuré og ærtetoppe


Lækker ret til gæster i haven - eller bare en ekstra festlig lørdagsmiddag. Lammeculotte er virkelig en lækker delikatesse og her er en skøn opskrift + tilberedningsvejledning til både grill og ovn.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 60 min.

 

# Ingredienser

2 lammeculotte

1 spsk olie til stegning

½ blomkålshoved

½ l sødmælk

1 tsk salt

1 tsk. peber

25 g smør

1 håndfuld søde ærtetoppe

*

Del blomkålen i mindre stykker og kog dem møre i mælk.

Tag blomkålen op med en hulske og blend det til en fin puré sammen med salt, peber og en stor klat smør, tilsæt eventuelt lidt af mælkekogelagen.

Hold det varmt i en gryde

 

Fjern overskydende fedt og sener fra culotterne og rids fedtlaget.

Opvarm ovnen til 180 °C

Krydr med salt og peber og brun culotterne godt af i lidt olie på en opvarmet pande i nogle minutter på hver side.

Sæt panden med culotter i ovnen og steg videre 12-15 minutter eller indtil kernetemperaturen er cirka 65 °C, så er den rosa.

 

Tag panden ud, flyt culotterne over på en rist eller en tallerken og lad dem hvile cirka 10 min før udskæring.

OBS: Sørg for at skære på tværs af kødfibrene

 

Anret blomkålspuréen på tallerkener med skiver af culotte og pynt med plukkede ærtetoppe.

Hvis årstiden er til det kan der også anrettes med skovsyre og/eller ramsløgblomster

 

Tip: Hæld stegefedtet fra panden og kog panden af med lidt vand og rødvin og pisk en klat smør i, så er der en lille hurtig glace til retten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her