4 stk lakssteak
1 spsk citronsaft friskpresset
3 tsk citronskal
2 fed hvidløg
½ bdt persille
1 spsk rosenpaprika
2 dl grønsagsbouillon
80 g mascarpone (italiensk flødeost)
½ dl letmælk
1 spsk Maizenamel
1 ½ tsk sukker
400 g broccoli
2 appelsin
3 dl ris parboiled
Laksekoteletterne lægges i et ovnfast fad.
Citronsaft, -skal, presset hvidløg, hakket persille, paprika og bouillon piskes sammen i en skål og blandingen hældes over laksen.
Fadet dækkes med alufolie og stilles midt i en 200ºC varm ovn i 20 min.
Væden fra laksen hældes i en gryde og bringes i kog.
Mascarpone røres i.
Mælk og Maizena piskes sammen og tilsættes saucen.
Saucen koges godt igennem i 3 min. og smages til med salt, sukker og
peber, hvorefter den hældes over laksestykkerne.
Broccolien plukkes i mindre buketter og koges i 3-4 min i letsaltet vand.
Appelsinerne skrælles og skæres i skiver, der deles i 4 stykker.
Broccoli og appelsin blandes i en skål.
Serveres med ris, kogt efter anvisning på pakningen.