2 gulerødder
2 kartofler
2 pastinakker
¼ knoldselleri
Marinade:
1 spsk (oliven)olie
1 citron, skal og saft af
½ frisk rød chili
1 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 tsk karry
4 stykker frisk laks (600 g)
salt og peber
½ bundt frisk persille
karry
*
Skær alle rodfrugterne i mundrette stykker, kog dem derefter i letsaltet vand i 20 minutter.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
Tag rodfrugterne op af vandet og sigt dem.
Læg dem i et ovnfast fad med laksen oven på, og fordel marinaden over hele retten.
Kom fadet i ovnen ved 180°C i 20 minutter.
Tag fadet ud, og anret laksen og de bagte rodfrugter på tallerkener.
Smag til med salt og peber, og pynt med karry og frisk persille.
Tips: Du kan forberede retten dagen før og vente med at sætte den i ovnen til lige før, du skal bruge den.
Både chili og caynnepeber indeholder capsaicin. Det er det stof, der får det til at brænde både på tungen og i resten af kroppen.