Læg et pænt tykke kogeflæsk i saltlage natten over. Den består af vand med en passende masse opløst salt.
Skyl flæsket når det er taget op af lagen.
Kog flæsket over svag varme i vand med få nelliker, laurbærblade, enebær og sort peber. Læg en medisterpølse i kogevandet, efter en halv times tid, når flæsket er ved at være mørt. Kog den til den er færdig og sluk. Skær bladene af en grønkålsstok. Rib dem for midterstænglen og blancher bladene i kogende saltet vand i kort tid. Hak grønkålen fint. Kan du ikke få fat i frisk grønkål, så brug en pakke frosset. Den er færdighakket.
Smelt en stor klump smør i en gryde. Kom grønkålen i og vend den jævnligt. Tilsæt nogle skefulde kogevand fra flæsket. Riv lidt muskatnød i. Kom et par teskefulde sukker i. Hæld piskefløde på. Lad grønlangkålen simre under omrøring. Smag til med peber, men pas på med salt eftersom flæskevandet er salt. Serveres med kogte kartofler, flæsk og pølse, en snaps måske og en dejlig øl.
--