4 hele æg
1 dl sødmælk
½ tomat skåret i både
3 x 1,5 cm tykke skiver røget bacon (skæres af røget ribbensteg u/ben)
3 x 1,5 cm tykke skiver fersk flæsk (skæres af ribbensteg uden ben) Fedt, evt. fra forrige flæskestegning.
Salt, peber.
Finthakket purløg fra egen have om sommeren.
Hjemmelavet sennep.
Groft rugbrød og smør
Råsalt/pebr det ferske flæsk et par timer: Drys lidt salt og peber på en tallerken, læg flæsket på tallerknen og drys flæsket oven på med salt og peber, det giver nogle flotte stykker stegt flæsk.
Steg flæske- og baconskiver i lidt fedt fra farrige flæskestegning.
Pisk æg og mælk sammen og smag til med salt og peber.
Varm en pande til 1 person op med en klat smør og lidt af stegefedtet fra flæsket.
Hæld de sammenpiskede æg i panden.
Sæt panden i en farvarmet ovn ved 225°.
Æggekagen er færdig, når den er souffleret flot op.
Tag æggekagen ud af ovnen, læg flæsk og bacon på, pynt med finthakket purløg og tomatbåde.
Server æggekagen med det samme, så den ikke falder sammen.
Server groft rugbrød og smør fra vort lokale mejeri, Hinge Gårdmejeri, samt hjemmelavet sennep som tilbehør. Og så hører der naturligvis et glas dejligt koldt fadøl og evt. en snaps til.