Logo

Vin d'orange

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vin d'orange serveres, som de fleste søde vine i Provence, som aperitif. Den serveres traditionelt også i forbindelse med jul og nytår. (Denne opskrift skulle give en 5-6 flasker vin, afhængigt af hvor saftige appelsinerne er. Man kan lave halv portion, men det betaler sig at lave nok, så noget kan ligge og lagre).

1 ½ l Cotes du Rhone rødvin
5 store appelsiner, skåret i kvarte
1 citron, skåret i ½ cm tykke skiver
1 stang vanilje
½ tsk reven muskatnød
280 g (cirka) perlesukker
3 dl ren frugtbrændevin/eau-de-vie (hvis det kan skaffes) eller 96% finsprit

Kom citron, appelsiner, muskatnød og vanilje stang i en stor glasbeholder sammen med rødvinen. Luk tæt til, og lad det stå i 40 dage. Filtreres gennem gaze eller fint lærred, og der tilsættes 100 g sukker pr. 1 liter væske. Lad sukkeret opløses, og hæld derefter den rene frugtbrændevin på. Luk igen tæt til, og lad det stå i yderligere mindst en måned, inden der drikkes af det. Denne vin bør opbevares på et køligt og mørkt sted. Den vil fortsætte modningsprocessen i 3-4 år og få en sherry lignende karakter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her