Saften passer perfekt som en alkoholfri drink med mynte og appelsin.
Tid: ca. 1 døgn Mængde: ca. 2 liter
2 kg ribs eller solbær
1 liter vand
1 spsk citronsaft
4 dl sukker pr. liter afmålt saft
Tilbehør:
mynte
appelsin
Afstilk og skyl bærrene.
Mos bærrene med en kartoffelmoser i en skål, eller kom dem i foodprocessor, og kør dem til bærmos.
Kog vandet op med citronsaft.
Bland bærmosen med vandet.
Tildæk, og sæt i køleskabet ca. 1 døgn, rør rundt indimellem.
Hæld bærmassen i en si med et rent klæde i. Lad stå mindst 1 time.
Afmål saften, tilsæt sukker og rør, til sukkeret er opløst.
Fjern evt. skum på toppen med en ske.
Fyld saften i rene, skoldede flasker, ikke helt op til kanten, hvis de skal fryses.
Saften kan holde 1 uge i køleskab, eller længere, hvis du fryser den ned.