Mælkebøtter, birkeblade, martsviol. Det er bare noget af
det, man kan lave snaps på i april måned.
Selvom sommeren og varmen endnu ligger på lur, er der
allerede nu mulighed for at komme foråret på flasker. Naturen er nemlig et
skatkammer af urter og blade, som kan kommes i vodka og blive til kryddersnaps.
- Der er blomster fra hvidtjørn, mælkebøtter, martsviol,
bøgeblade, birkeblade, og der kommer snart skovmærker og hyldebærblomster.
- Pluk birkebladene, lige når de springer ud og kom dem i
vodka.
Lad det stå i 7 dage, si det gennem et kaffefilter.
Du har nu en snaps, der er god at drikke til kød og sild.
Også egetræets knopper kan bruges til at lave en lækker
kryddersnaps.
- Pil knopperne af og kom dem i vodka.
Lad det trækker i 3 måneder og si det så gennem et
kaffefilter.
Så får du en flot, gylden, meget aromatisk snaps ud af det.
Efter et halvt år vil den endda smage hen i nærheden af
whisky.
I foråret er der ikke ret mange planter og urter, man skal
passe på.