Nyd en kold drik af kærnemælk med hyldeblomstsmag. Du kan
bruge en færdigkøbt saft eller lave din egen hyldeblomstsaft af friske
hyldeblomster.
Arbejdstid: 5 min. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
½ liter gammeldags kærnemælk
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
*
Bland ufortyndet hyldeblomstsaft med kærnemælk.
Server drikken kold med isterninger.
Hyldeblomstsaft
Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Trækketid: 3 dage.
#
20 store hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
250 g rørsukker
250 g sukker
1 liter vand
2 tsk citronsyre
*
LÆG hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en
syltekrukke eller skål.
KOG en lage af rørsukker, sukker og vand og tilsæt
citronsyre.
Hæld lagen over blomster og citronskiver og stil det koldt
2-3 dage.
SI saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på
skoldede flasker (evt. skyllet med konserveringsmiddel).
Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin
eller brug den som den er i desserter.
TIPS: Frys evt isterninger med små duske af friske
hyldeblomster i isterningebakker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin