Jordbærsaft er et hit hos både børn og voksne. Denne opskrift
er nem at lave, og det er en skøn måde at bevare sommerens søde jordbær på.
(Flasken th. på billedet) (tv. ses Jordbærkoldskål)
ca. 1 liter. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20-25 min.
#
1 kg jordbær
5 dl vand
350 g sukker
1 stang vanilje
1 stjerneanis
evt. frisk mynte
*
Skyl og nip jordbærrene, og kom dem i en gryde med sukker,
vand, flækket vaniljestang og stjerneanis.
Bring gryden i kog, og lad det småkoge i ca. 20 min.
Si jordbærsaften gennem et rent, hårdt opvredet klæde eller
en saftpose.
Det kan godt tage 1 times tid for saften at dryppe igennem,
men mas ikke, for så bliver saften uklar.
Hæld saften på skoldede flasker, der evt. er skyllet med Atamon.
Sæt flaskerne i køleskabet.
Nyd saften iskold fortyndet med lidt vand og evt.
isterninger.
Pynt evt. med lidt frisk mynte.
Tips: Erstat evt. halvdelen af jordbærrene med fintsnittede
rabarber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin