25-30 hyldeblomstskærme
2 citroner
1 l. vand
1 kg sukker (evt. rørsukker)
2 spsk citronsyre
1 spsk Atamon
Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg.
Skyl citronerne og skær dem i skiver . Læg citronskiver ne i gryden. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret i kogende vand.
Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage.
Si saften, tilsæt Atamon og hæld saften på rengjorte flasker.
Saften kan fryses (fx.i skoldede plastic-sodavandsflasker)
Hyldeblomstdrik
25-30 hyldeblomstskærme
2 citroner
1 l. vand
1 kg sukker (evt. rørsukker)
2 spsk citronsyre
1 spsk Atamon
Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand.
Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg.
Skyl citronerne og skær dem i skiver.
Læg citronskiver ne i gryden.
Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret i kogende vand.
Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage.
Si saften, tilsæt Atamon og hæld saften på rengjorte flasker.
Saften kan fryses (fx. ¾ op i skoldede plastic-sodavandsflasker)