Sirup:
3 dl sukker
4 dl vand
2 appelsiner
½ citron
5 stænger kanel
8 stjerneanis
en lille håndfuld nelliker
lidt kardemomme
1 flaske god rødvin
3 dl madeira
1 dl brun rom
1 dl snaps
Sirup:
Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de
resterende dele i 5 minutter.
Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig sirup.
Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter sirup tilsættes lidt
efter lidt.
Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes sirup i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret.
Det er en smagssag.
Gløggen serveres i glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede,
smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed
er bløde og lækre.
Den skal selvfølgelig nydes varm.