Lav din egen
rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin.
ca. 2 liter færdig
saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer
#
350 g rabarberstilke
1 liter iskoldt vand
eller kold hvidvin
350 g sukker
1 spsk citronsyre
*
Skær bladene af
rabarberne, og skyl stilkene.
Skær dem i mindre
stykker.
Kog vand med sukker,
til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne.
Tilsæt citronsyre,
dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab.
Rør et par gange i
saften undervejs.
Lad saften dryppe
gennem en meget fintmasket sigte over en skål.
Hæld saften på
skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab.
Holdbarheden er ca.
1 måned.
Fortynd saften med
koldt vand eller tør hvidvin efter smag.
TIPS: Pynt evt. med
stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin