Kog selv de dejlige fjordrejer, og lad evt. hver
"mand" pille sine egne rejer.
4 personer. Arbejdstid (pilning): mindst 1 time, hvis der
bruges friske fjordrejer. Kogning: 1 min.
#
800 g levende fjordrejer eller 250 g kogte, pillede
2 liter vand
2 spsk salt
1½ tsk sukker
dild
Mayonnaise:
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
½ tsk salt
1 spsk citronsaft
2½ dl olie med neutral smag
*
Bring vand, salt og sukker i kog.
Skyl de rå, levende rejer i en sigte under koldt vand.
Kom dem i det spilkogende vand, rør rundt, og bring det i
kog.
Sluk, og lad rejerne trække i vandet i 1 min.
Hæld dem et dørslag eller en sigte.
Pil rejerne, når de er til at røre ved, men stadig lune.
Sæt rejerne koldt.
Tag dem ud af køleskabet i god tid før servering.
Pisk æggeblommer med citronsaft og salt til en tyk creme.
Pisk olien i lidt ad gangen, dvs. dråbevis i starten.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Smør skiver af brød med smør. Læg rejerne tæt.
Læg en citronbåd og lidt hjemmerørt mayonnaise ved hver
portion.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin