Logo

Landgangsbrød 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landgangsbrød 3

 

Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. Prøv at bage lange eclairs til landgangsbrød. De små profiteroles er bagt med ost og kaldes Gougères. De har fået lidt forskelligt fyld, så de kan serveres som tapas.

5-6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 60 min.

 

#

1 portion grunddej (se opskrift)

Pynt: 1 æg

2 spsk sesamfrø

1 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne)

1 tsk flagesalt

 

Fyld (fx):

5-6 spsk mayonnaise eller dijonnaise

5-6 skiver lufttørret eller kogt skinke

10-12 skiver lufttørret pølse

10-12 skiver tomat

10-12 skiver italiensk mozzarellaost

friske krydderurter, spirer, salat rødløg, cornichoner, agurk eller syltede grønsager

*

Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle (2½ cm), og sprøjt den ud til 5-6 aflange brød (ca. 30 cm) på en bageplade med bagepapir.

Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med sesam, nigella og flagesalt.

Bag ved 160 °C varmluft i 50-60 min., til de er sprøde, gyldne og gennembagte.

Sæt dem til afkøling på en bagerist.

Flæk vandbakkelserne med en skarp kniv, og smør bundene med mayonnaise.

Fordel pålæg og pynt efter smag, og læg lågene på.

Server de skønne sandwich til frokost eller aften.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her