Bag nogle lækre vandbakkelser, og fyld dem med creme og
jordbær. Her får du en god grundopskrift, som du kan bruge til både søde og
salte vandbakkelser i alle faconer og størrelser.
GRUNDDEJ
Giver ca. 700 g dej. Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 8 min.
#
1¼ dl vand
1¼ dl mælk
100 g smør
1 spsk sukker
½ tsk salt
150 g hvedemel
4 æg (200-225 g)
*
1. Kom vand, mælk, smør, sukker og salt i en gryde, og giv
det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
2. Sigt melet, og hæld det i gryden.
Rør, til melet er helt optaget af væsken, og bag det under
omrøring i 4-5 min - til det samler sig til en fast og glat dej.
3. Hæld dejen over i en skål, og lad den afkøle i ca. 15
min. - til den er ca. 50 °C varm.
Tilsæt 3 æg et ad gangen.
Rør grundigt mellem hvert æg, så dejen bliver blank og glat.
4. Pisk det sidste æg sammen i en skål, og rør det i dejen
lidt ad gangen, og kun så meget, at dejen falder langsomt af dejskraberen i
"klumper".
Eclair med jordbær og
rabarber
4-5 kager. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 50 min.
#
½ portion grund dej
2-3 spsk perlesukker
Fyld:
250 g rabarber
½ stang vanilje
50 g sukker
250 g friske jordbær
2 dl piskefløde
*
Fyld dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle (ca. 2 cm),
og sprøjt dejen ud i 4-5 aflange kager i 13-15 cm's længde og med 3 cm mellem
hver.
Sæt pladen i ovnen ved 160 °C varmluft (eller 180 °C alm. ovnvarme)
i 45-50 min - til kagerne er gyldne, sprøde og gennem bagte. Afkøl kagerne på
en rist.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med
sukkeret.
Bland rabarber, vaniljesukker og vaniljestang i en gryde, og
varm langsomt op under omrøring.
Lad det simre til rabarberne er akkurat møre - ca. 5 min.
Hæld kompotten i en skål, og sæt den koldt.
Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.
Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle.
Flæk de sprøde kager med en skarp kniv, og læg en stribe
rabarberkompot og en stribe flødeskum på hver bund.
Læg jordbærrene på, sprøjt endnu en stribe flødeskum ved
siden af jordbærrene, og læg lågene skråt på.