Røget kalkunbryst kan du købe i pålægsmontren, lige klar til
brug. Den røgede smag er god sammen med hummus • Ricottaost er en mager italiensk friskost som bruges på
samme måde som hytteost .
• Hummus er lavet af kikærter.
Tilberedning 15 min. 8-10 portioner (36 stk.)
# Råvarer til Kalkunruller til party
100-150 g røget kalkunbryst i ½ cm-tykke skiver
1½ dl (150 g) ricottaost eller hytteost
1½ dl hummus
(købes færdig eller hjemmelavet, se Tips & råd)
1½ dl hakket bladpersille
1 spsk frisk koriander
1 tsk reven citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
2 tsk grovkornet sennep
6 færdigkøbte hvedetortillas
* Fremgangsmåde:
1 Bland friskost, hummus, persille, koriander, citronskal,
citronsaft og sennep i en stor skål eller i en foodprocessor.
Fordel pastaen på tortillaerne.
2 Skær kalkunkødet (eller brug kylling) i små tern og fordel
det over ostemassen.
Tryk forsigtigt kødet ned i massen.
3 Rul tortillaerne så hårdt som muligt til faste ruller.
Læg hver rulle på et stykke plastfolie og rul sammen.
Opbevar rullerne i køleskabet og skær hver af dem i 6
stykker lige inden serveringen.
Tips & råd
Kyllingekød er også godt. Tag skindet af røget eller grillet
kylling, skiv og tern fileterne.
Hummus er let at lave selv:
Hæld 100 g kikærter i en gryde og hæld så meget vand på, at
det lige dækker.
Kog dem møre, 30 min.
Kom 2 fed hvidløg i kogevandet.
Lad ærterne køle af i vandet.
Hæld ærter med væde og hvidløg i en foodprocessor og kør det
til en ensartet masse.
Tilsæt 4 tsk olie, lidt ad gangen, 2 spsk citronsaft, 2 spsk
yoghurt, ½ tsk salt og ¼ tsk hvid peber.
Variation:
Kompletter oste- og hummusfyldet med fx finthakkede,
soltørrede tomater eller peberfrugt. Krydr med karry eller pesto.
Kødet kan erstattes med tynde skiver salami eller røget
skinke.
PR. STK.: Energi: Kcal 49 = kJ 206
Kulhydrat 7 g Protein 3 g Fedt 1 g (18%) Fibre 1 g