En sprød og dejlig
variation over en middagstærte. Og så er den oven i købet hurtig at få i ovnen.
Salaten med let kogte grønne bønner er prikken over i'et.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 25 min. 4 personer
#
1 bundt forårsløg
600 g kogte
kartofler
300 g
skinketerninger
150 g fine ærter
25 g smør
125 g mozzarella
4 ark fillodej
Dressing:
3 dl syrnet fløde
eller cremefraiche
1½-2 spsk
dijonsennep
salt og peber
Salat:
400 g grønne bønner
1 rød
snackpeberfrugt
1 lille rødløg
2 spsk olie
2 spsk vineddike
salt og peber
evt. 1 lille bundt
basilikum eller persille
*
1. Rens forårsløgene
og snit dem fint.
Skær de kogte
kartofler i terninger og bland dem med skinke, ærter og forårsløg.
2. Smelt smørret og
pensl en springform, ca. 22 cm i diameter.
Bred fillodejen ud
og pensl den med smør på den ene side.
Læg fillodejsarkene
lidt forskudt af hinanden og placer dem i formen med den smurte side opad, så
der hænger dej ud over kanten.
Sørg for, at dejen
skubbes godt ned i kanterne af formen.
3. Læg
kartoffel/skinkefyldet på dejen i formen og fold dejen indover, så den krøller
lidt sammen på toppen. Pensl med smør og bag tærten nederst i ovnen ved 175 °C
i ca. 25 min, til dejen er gyldenbrun og sprød på toppen.
4. Rør syrnet fløde
eller cremefraiche sammen med sennep og smag til med salt og peber.
5. Kog bønnerne i
letsaltet vand i ca. 4 min. og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær peberfrugt og
løg i tynde skiver.
Rør olie og eddike
sammen og vend bønner, peberfrugt og løg i dressingen.
Smag salaten til med
salt og peber og drys evt. med hakket basilikum eller persille.
6. Løsn forsigtigt
springformens kant og flyt tærten over på et fad.
Server tærten med
salaten og sennepsdressingen.
TIPS: Fillodej
bliver hurtigt tør og knækker. Sørg derfor for, at fyldet er klart på forhånd
og arbejd hurtigt med dejen, så snart den er pakket ud. Du kan også holde dejen
frisk og smidig ved at pakke den ind i et vådt viskestykke.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin