Logo

Chutney på knækbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chutney på knækbrød

 

Denne pikante chutneysauce indeholder tre forskellige slags peberfrugter; løg og hvidløg og smager herligt på knækbrød.

• Knækbrød er fedtfattigt og inde- holder masser af kostfibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner (5 dl)

 

# Råvarer til Chutney på knækbrød:

100 g rød peberfrugt

100 g grøn peberfrugt

100 g gul peberfrugt

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 spsk hakket bladpersille

2 citroner, ca. 1 dl saften af

1 spsk olie

1¼ dl tør hvidvin

DESUDEN:

12 stk fuldkornsknækbrød

300 g kvark

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og udkern peberfrugterne.

Skær dem i 1 cm store tern.

Pil løget og skær det i tern. Pil og hak hvidløgene.

 

2 Læg peberfrugt, løg, hvidløg, persille, citronsaft, olie og vin i en gryde.

Bring det hurtigt i kog og læg låg på.

Skru ned og lad det simre ca. 30 min. eller til grønsagerne er møre.

Hvis der er meget væde tilbage, så tag låget af og lad det koge kraftigt 3-4 min, eller til en ønsket konsistens.

 

3 Steriliser et syltetøjsglas med låg ved at lægge både glas og låg i kogende vand nogle min.

Tag glasset op og stil det med bunden i vejret på et klæde eller i en hed ovn, så det tørrer.

 

4 Øs chutneyen i glasset, skru låget på og stil det til afkøling.

Chutneyen holder sig nu i køleskabet ca. luge.

 

5 Læg en skive knækbrød på en tallerken, smør kvark på og top med lidt chutney.

 

Tips & råd

  

Knækbrød findes i mange typer.

Vælg gerne fuldkorns- eller fiberknækbrød. Riskager er også et godt alternativ.

 

Chutney på knækbrød

Friskost kan være glat eller grynet og er i reglen mild i smagen.

Kvark og hytteost er de magreste varianter.

Den italienske friskost ricotta indeholder 12½ g fedt pr. 100 g.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 166 = kJ 699

Kulhydrat 23 g Protein 10 g Fedt 4 g (22%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her