Denne pikante chutneysauce indeholder tre forskellige slags
peberfrugter; løg og hvidløg og smager herligt på knækbrød.
• Knækbrød er fedtfattigt og inde- holder masser af
kostfibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner (5 dl)
# Råvarer til Chutney på knækbrød:
100 g rød peberfrugt
100 g grøn peberfrugt
100 g gul peberfrugt
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk hakket bladpersille
2 citroner, ca. 1 dl saften af
1 spsk olie
1¼ dl tør hvidvin
DESUDEN:
12 stk fuldkornsknækbrød
300 g kvark
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og udkern peberfrugterne.
Skær dem i 1 cm store tern.
Pil løget og skær det i tern. Pil og hak hvidløgene.
2 Læg peberfrugt, løg, hvidløg, persille, citronsaft, olie
og vin i en gryde.
Bring det hurtigt i kog og læg låg på.
Skru ned og lad det simre ca. 30 min. eller til grønsagerne
er møre.
Hvis der er meget væde tilbage, så tag låget af og lad det
koge kraftigt 3-4 min, eller til en ønsket konsistens.
3 Steriliser et syltetøjsglas med låg ved at lægge både glas
og låg i kogende vand nogle min.
Tag glasset op og stil det med bunden i vejret på et klæde
eller i en hed ovn, så det tørrer.
4 Øs chutneyen i glasset, skru låget på og stil det til
afkøling.
Chutneyen holder sig nu i køleskabet ca. luge.
5 Læg en skive knækbrød på en tallerken, smør kvark på og
top med lidt chutney.
Tips & råd
Knækbrød findes i mange typer.
Vælg gerne fuldkorns- eller fiberknækbrød. Riskager er også
et godt alternativ.
Friskost kan være glat eller grynet og er i reglen mild i
smagen.
Kvark og hytteost er de magreste varianter.
Den italienske friskost ricotta indeholder 12½ g fedt pr.
100 g.
PR. PORTION: Energi: Kcal 166 = kJ 699
Kulhydrat 23 g Protein 10 g Fedt 4 g (22%) Fibre 6 g