Logo

Asparges i butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges i butterdej

 

Asparges er smagen af sommer. Her får du en lækker opskrift på asparges bagt på butterdej. Det er en fantastisk tapas eller forret, som smager himmelsk og er ganske enkel at fremtrylle.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 15-18 min.

#

1 rulle frisk butterdej (270g)

1 æg

150 g parmesanost

salt og friskkværnet peber

450 g grønne asparges

3 spsk olie

1 fed hvidløg

Pynt: frisk estragon

*

Tænd ovnen på 200 °C.

Skær butterdejspladen i 6 rektangler (ca. 4x10 cm), og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Rids dejen med en kniv 1 cm fra kanten hele vejen rundt, og pensl med sammenpisket æg.

 

Riv parmesanosten fint, og drys halvdelen af osten på butterdejsstykkerne.

Drys også med salt og friskkværnet peber.

 

Skyl de grønne asparges, og knæk enderne af dem.

Læg 4-5 asparges på hver butterdejsplade.

 

Bland olie og knust hvidløg sammen, og pensl aspargesene.

Fordel resten af osten over og evt. lidt ekstra salt og peber.

Sæt pladen i ovnen i 15-18 min. til dejen er gylden og gennem bagt.

 

Pynt med frisk estragon, og server med lidt ekstra revet parmesanost.

 

Tips: Hvide asparges skal skrælles, inden de tilberedes - grønne skal blot skylles.

Begge skal have knækket de træede ender af.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her