Logo

Kyllingespid med chokolade-BBQ-sauce – for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingespid med chokolade-BBQ-sauce – for børnekokke 

 
Chokolade er ikke kun er til den søde tand, men som et eksotisk krydderi. Få en opskrift på kylling på grillspid, marineret i sauce med chokolade.
Tilberedningstid: 2 timer. 6 pers.

 
# Ingredienser
BBQ-SAUCE:
1 løg
2 spsk olie
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
1¼ dl hønsebouillon
1¼ dl ketchup
½ dl limejuice
10 g brun farin
45 g Worcestershire sauce
1 spsk kakaopulver
30 g mørk chokolade 70%

 
KYLLING:
1 hel kylling
1 limefrugt
2 spsk havsalt
1 gren timian
2 stængler citrongræs
Peber efter smag
12 træspid

 
SYLTEDE BLOMMER
12 blommer (ca. 300 g)
3 spsk honning
½ tsk kanel
Salt og peber

 
* Tilberedning
BBQ-SAUCE:
Sautér finthakket løg i en gryde med lidt olie ved lav varme i ca. 6 min.
Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen chokoladen) og kog det igennem i 10-15 min.
Tag gryden af blusset og lad den stå lidt.
Kom det i en blender og tilsæt chokoladen.
Blend saucen til ensartet konsistens.

 
KYLLING:
Partér kyllingen og skær kødet af benene og skroget i hele stykker.
Hold bryst og lårkød adskilt.
Skær kyllingekødet i mindre stykker af ca. 4 x 4 cm.
Kødet krydres med salt, peber, lime, fintsnittet chili og citrongræs.
Massér det godt og lad det marinere i 30-60 min.
Læg ca. 12 bambusspid i vand samtidig.

 
Kom kødet på spiddene så lårkød og brystkød er på hver sit spid.
Grill spiddene på en meget varm grill.
Når de er næsten færdige, smøres de med BBQ-saucen, og kommes tilbage på grillen.
Dette gentages et par gange til BBQ-saucen karamelliserer på spiddene.

 
SYLTEDE BLOMMER:
Skær blommerne i små tern på ca. 1 x 1 cm. Smid stenene ud.
Kom honningen i en kasserolle, varm det op og lad den karamellisere let.
Tilsæt blommer og kanel og lad det koge kort igennem i 1-2 min, så blommeternene stadig hænger sammen.
Giv det et lille drys salt og peber, kom det i en skål og lad det køle af.
Det skal være stuetemperatur ved servering.

 
Server de grillede kyllingespid sammen med de syltede blommer og gerne en let salat.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 715 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her