Logo

Zuppetta af melon og med honning fra Provence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

2 tilpas modne Cantalupmeloner
2 spsk lavendelhonning
3 godt modne ferskner
1 stang vanilje
Nogle mynteskud
saften fra 1 citron

Det italienske køkken anvender, ligesom det provencalske, frugter og bær fra en fantastisk frugthave. Når det er sæson fra skovjordbær laver jeg en zuppetta og dekorerer den med skovjordbær. Hvis man ikke kan få fat i lavendelhonning, smager det også dejligt med rosmarin-honning eller blomsterhonning. Når man skal fjerne de små kugler af melonen, er det en god idé at bruge en speciel ske, der er formet som en halvkugle - et såkaldt parisiennejern. Hvis man ikke har denne specielle ske, kan man i stedet skære melonerne i små firkanter Kassér ikke det som er tilbage af vaniljestangen, det kan bruges til at lave vaniljesukker.

Skær melonerne over på midten. Fjern kernerne, og skær frugtkødet ud i små kugler. Med en spiseske skrabes resten af frugtkødet ud og det kommes i skålen til blenderen.
Skræl fersknerne. Skær to af dem i både. Fjern stenen fra den tredje, og kom frugtkødet i blenderen sammen med frugtkødet fra melonen.
Skær vaniljestangen op på langs, og skrab kornene ud. Vanillekornene kommes i skålen med frugtkødet fra meloner og ferskner, og det hele blendes.
Varm forsigtigt honningen op, så den bliver flydende, og hæld den over frugtkødet, som blandes sammen med citronsaften. Blandingen hældes op i fire dybe tallerkener.
Læg ferskenbådene i en ring yderst og melonkuglerne i midten.
Pynt med nogle mynteskud. Serveres meget kølig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her