En herlig syrlig dessert på en varm dag, kunne være en
gammeldags ymerdessert, serveret med frisk frugt eller syltet frugt ... (4
pers.)
# Ingredienser:
5 blade husblas
½ liter ymer, tykmælk eller A38
4 spsk sukker
½ stang vanilje
¼ liter piskefløde
Pynt: hakkede valnøddekerner
Tilbehør: frugter
*
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør ymer med sukker og vanilje.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af ymeren, og bland derefter dette
med resten af ymeren under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen.
Hæld fromagen i serveringsskålen, når den er næsten stiv.
Stil den koldt.
Pynt evt. med hakkede nødder eller flødeskum.