Indbagt pære:
4 gode modne pærer, helst Williams, skrællede og befriede for kerner, pocheres i sukkerlage (sættes over i kold lage)
Sukkerlage:
½ l vand
125 g sukker
1 stang vanilje uden marv
1 pk udrullet butterdej
Butterdejen svøbes om pocherede pære, smøres med æggeblomme, drysses med sukker og bages gylden ved 180 ºC
Pæren serveres lun med abrikoskage.
Abrikoskage
Abrikoskagen lægges sammen af nøddebunde og abrikoscreme, drysses på toppen med flormelis.
Nøddebunde:
125 g sukker
125 g blødt usaltet smør
125 g hasselnøddeflager
1 spsk glykose
3 spsk hvedemel
Abrikoscreme:
12 abrikoser
3 dl cremefraiche 38%
1 spsk flormelis
marv fra 1 stang vanilje
Nøddebunde:
Ingredienserne røres sammen, formes til en rulle og fryses.
Rullen skæres i skiver, som bages på en smurt bageplade ved 180 ºC, indtil de er gyldne.
De bagte nøddebunde tages af med palet, medens de stadig er varme og sættes til afkøling.
Abrikoscreme:
Cremen røres stiv af cremefraiche, flormelis og vanilje.
Derefter tilsættes abrikoserne skåret i tern.