Vildand i portvin
2 vildænder
smør eller margarine
salt og peber
10 knuste enebær
1,5 dl piskefløde
1 dl tomatsaft
1 spsk hvedemel
1 dl portvin
kulør
Tilbehør: Råstegte kartofler - se Tillæg, salat Waldorf - se herunder
*
Tør de rensede vildænder godt af med køkkenrulle og brun dem omhyggeligt i smør eller margarine.
Drys med salt og peber og de knuste enebær og steg vildænderne møre ved ret svag varme - 1-1½ time.
Vend dem et par gange.
Tag vildænderne op og hold dem varme.
Kom fløde og tomatsaft i gryden og kog det op.
Jævn med en smørbolle af 1 spsk fedtstof og 1 spsk hvedemel og lad det koge igennem.
Tilsæt portvin og kulør og smag eventuelt saucen til med lidt mere salt og peber.
Flæk vildænderne på langs og læg dem i opvarmet fad.
Si saucen over og server dem straks med råstegte kartofler og
Salat Waldorf
¼ selleri
salt
saft af ½ citron
2 søde æbler
2 stilke blegselleri
100 g valnøddekerner
1 håndfuld vindruer uden kerner
125 g mayonnaise
1 dl piskefløde
salt og peber
*
Skær sellerien i skiver og skræl dem.
Kog dem netop møre i letsaltet vand, tilsat citronsaft.
Lad dem blive kolde og del dem i små terninger.
Del æblerne på samme måde og snit blegselleristilkene fint.
Halvér vindruer og fjern kernerne.
Bland det hele med valnøddekerner.
Rør mayonnaisen sammen med den stiftpiskede fløde og vend salatblandingen heri.
Smag til med salt og peber og lad salaten trække ½ time inden serveringen.
Tips: Der er nogen der også tilsætter hakkede dadler eller lyse rosiner.
Melon med ingefær
1 melon eller ½ honningmelon og ½ cantalupmelon
3 spsk hakket, syltet ingefær
1 spsk ingefærlage
*
Skræl melonen og del den i små terninger.
Bland dem med hakket, syltet ingefær og ingefærlage og stil desserten koldt et par timer før serveringen.