Type: Bagværk / Dessert
Tilberedningstid ialt: 45 min
Arbejdstid: 15 min
4
2,5 dl vindruer
1 ½ spsk cognac
2 dl mandler
1 dl sukker
100 g usaltet smør
1 tsk vaniljesukker
2 æg
0,75 dl hvedemel
1 knivspids fint salt
Forvarm ovnen til 200°C.
Skær druerne over på midten og vend dem i cognac i en lille skål.
Hak halvdelen af mandlerne med 1/5 af sukkeret i en foodprocessor eller blender.
Hæld blandingen over i en lille skål og gentag for resterende mandler og samme mængde sukker.
Pisk smør og resterende sukker med en elpisker ved høj hastighed, til det er blegt og luftigt.
Pisk derefter vaniljesukker i.
Tilsæt æggene ét ad gangen, pisk godt efter hvert æg.
Pisk videre på lav hastighed og tilsæt hakkede mandler, hvedemel og salt, til det netop er blandet.
Fordel dejen i et passende antal gratinskåle.
Pres let druerne sammen med dejen (smid cognacen væk).
Bag skålene på en bageplade, til kagerne er faste og gyldne, ca. 20 min.
Lad dem afkøle let inden servering.