Logo

Vaniljesouffle med bærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Bærsauce
3 dl brombær
1 dl sukker
lidt rom

Souffle
3 dl sødmælk
1 stang vanilje
3 spsk Maizena
6 æggeblommer
5 æggehvider
1 dl sukker
smør og sukker til formene

Bærsaucen
Varm brombærrene op i en tykbundet kasserolle, tilsæt sukker og lad det simre 10 min. Smag til med rom og evt. lidt mere sukker.

Souffleen
Forvarm ovnen til 225°. Smør 4 små (kokotter 6 cm. i diameter og 4 cm. høje) portionsforme godt (det er meget vigtigt) og pudr dem indvendigt med sukker. Sæt dem i køleskabet.

Skær vaniljestangen op på langs. Lad mælken koge op sammen med vaniljen. Pisk Maizena og æggeblommer sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge sammen til en tyk creme. Rør i den hele tiden. Lad cremen køle af.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt denne marengs masse i cremen. Hæld massen i formene og stryg langs kanten. så overfladen bliver glat. Sæt dem i ovnen i 12 min. Ovnen må endelig ikke åbnes undervejs. for så kan souffleerne falde sammen. Når de har rejst sig 3-4 cm over kanten af skålene, er de klar.

TIPS
Server souffleerne straks, ledsaget af bærsaucen. Hvis det skal være lidt mere specielt - og dyrt - kan saucen også laves med multebær. Eller man kan efter behag vælge andre bær.
Del æggene i forvejen og lad hviderne stå fremme ved køkkentemperatur. Så fordamper der vand og marengsmassen bliver mere stiv. Det hjælper også at piske massen i en skål af glas eller stål.
Hvis souffléerne ikke hæver ensartet i ovnen, kan det skyldes dårligt smurte forme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her