4 personer
Bærsauce
3 dl brombær
1 dl sukker
lidt rom
Souffle
3 dl sødmælk
1 stang vanilje
3 spsk Maizena
6 æggeblommer
5 æggehvider
1 dl sukker
smør og sukker til formene
Bærsaucen
Varm brombærrene op i en tykbundet kasserolle, tilsæt sukker og lad det simre 10 min. Smag til med rom og evt. lidt mere sukker.
Souffleen
Forvarm ovnen til 225°. Smør 4 små (kokotter 6 cm. i diameter og 4 cm. høje) portionsforme godt (det er meget vigtigt) og pudr dem indvendigt med sukker. Sæt dem i køleskabet.
Skær vaniljestangen op på langs. Lad mælken koge op sammen med vaniljen. Pisk Maizena og æggeblommer sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge sammen til en tyk creme. Rør i den hele tiden. Lad cremen køle af.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt denne marengs masse i cremen. Hæld massen i formene og stryg langs kanten. så overfladen bliver glat. Sæt dem i ovnen i 12 min. Ovnen må endelig ikke åbnes undervejs. for så kan souffleerne falde sammen. Når de har rejst sig 3-4 cm over kanten af skålene, er de klar.
TIPS
Server souffleerne straks, ledsaget af bærsaucen. Hvis det skal være lidt mere specielt - og dyrt - kan saucen også laves med multebær. Eller man kan efter behag vælge andre bær.
Del æggene i forvejen og lad hviderne stå fremme ved køkkentemperatur. Så fordamper der vand og marengsmassen bliver mere stiv. Det hjælper også at piske massen i en skål af glas eller stål.
Hvis souffléerne ikke hæver ensartet i ovnen, kan det skyldes dårligt smurte forme.