Trykkoger: 2+6 min. - alm. gryde: 2+24 min.
# Ingredienser
500 g tyttebær
2 pærer, skrællede, i både
1 dl vand
1 dl sukker
6 dl vand
2 dl ris, parboiled til løse ris
2 ½ dl piskefløde, pisket
* Tilberedning
Kom tyttebær og pærestykker i gryden med vandet.
Trykkog 2 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt sukker og hæld i skål til afkøling.
Kom de 6 dl vand i trykkogeren, bring det i kog og tilsæt risene.
Trykkog 6 minutter - afkøl hurtigt.
Afkøl risene helt, evt. ved at skylle dem i koldt vand i et dørslag og lad dem dryppe af.
Bland risene med flødeskummet.
Læg ris blandingen lagvis med tyttebærrene i en skål umiddelbart før serveringen.
Tips:
I stedet for tyttebær kan anvendes solbær eller ribs.