Desserten er en vanvittig
lækker fromage med røde tyttebær
10 personer. Arbejdstid:
30 min. Køletid: mindst 2 timer
#
8 blade husblas
125 g sukker
100 g tyttebær
1 dl vand
2½ dl hvidvin (uden
fadsmag, fx Sauvignon Blanc, Riesling eller anden hvidvin fra Alsace)
5 æg
2 spsk sukker
½ liter piskefløde
Pynt:
evt. tyttebær
*
Læg husblasbladene
enkeltvist ned i en skål med koldt vand, og ud blød i 5 min.
Kog sukker, tyttebær
og vand i ca. 5 min.
Tag gryden af
varmen.
Knug vandet ud af
husblasbladene, og rør dem i de varme tyttebær.
Tilsæt vinen, når
husblassen er smeltet.
Pisk æg og sukker
til tykt skum.
Hæld den lune
tyttebær/vinlage i æggeskummet under kraftig piskning.
Lad massen køle af i
køleskabet, og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum.
Pisk fløden til
blødt skum, og vend den i cremen.
Hæld massen i en
fromage- eller randform.
Sæt den i
køleskabet, og lad den stivne i mindst 2 timer.
Løsn fromagen i
kanten med en kniv.
Dyp hurtigt formen i
en balje eller skål med meget varmt vand.
Læg et fad på
formen, og vend fromagen ud på fadet.
Pynt med tyttebær.