Dessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler -
øjeblikkelig fest i munden.
6 personer. Arbejdstid:
30 min. Iblødsætning: 5-12 timer. Bagetid: ca. 10 min.
#
250 g svesker
2 dl portvin eller
solbærsaft
100 g ren rå
marcipan
100 g mandelsplitter
Marengs:
3 æggehvider
75 g flormelis
½ tsk appelsin- eller
citronsaft
Drys:
25 g flormelis
*
Bland svesker med
portvin, og lad dem udbløde i mindst 5 timer.
Skær marcipanen i
små stykker, og fordel dem i 6 ovnfaste portionsforme (evt. sylteglas) sammen
med mandelsplitter og de udblødte svesker.
Pisk æggehvider,
flormelis og appelsin- eller citronsaft i en skål over et næsten kogende
vandbad. Pisk konstant, til massen bliver fast.
Tag skålen fra
varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine.
Smør marengsen over
formene med sveskeblandingen, og sigt flormelis over marengsen.
Sæt formene i et
ovnfast fad med vand (et vandbad), og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til
overfladen er lysebrun.
Server lun eller
friskbagt.