Arbejdstid: 15 min. Udblødningstid, svesker: ½ døgn. Ikke fryse-egnet
(4 personer)
450 g svesker uden sten
125 g marcipan
snittede mandler eller nødder
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2 ½ dl fløde (13%)
2 tsk vaniljesukker
Endvidere:
1 ½-2 dl piskefløde
snittede mandler eller nødder
Udblød sveskerne i vand et halvt døgns tid.
Fyld dem herefter med marcipan.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen til cremen.
Bring fløden i kog og hæld den i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og rør vanilje i.
Lad cremen svale.
Læg lagvis creme og svesker i en skål.
Kom flødeskum på toppen og drys snittede mandler eller nødder på.