Suppe parmentier
1 kg store, melede kartofler
salt og friskkværnet peber
1 laurbærblad
2 spsk smør
2 spsk cremefraiche
1 bakke karse
2 bdt purløg
2 bdt persille
lidt porretop
*
Skræl kartoflerne og kom dem i 1,5 l vand sammen med salt, friskkværnet peber og laurbærblad.
Lad det koge 30 min, hæld vandet fra, men kast det ikke bort.
Lad kartoflerne dampe 10 minutter under låg og mos dem groft (eller fint om du vil).
Spæd lidt efter lidt med kartoffelvandet og tilsæt smør og cremefraiche samt de finhakkede krydderurter.
Obs! Suppen skal være tyk! det er potage parmentier.
Toast Hawaii
4 skiver brød
4 skiver henkogt ananas
4 skiver Danbo ost
rosenpaprika
*
Læg brødskiverne med de afdryppede ananas skiver på ildfast fad og dæk med osteskiverne.
Drys med paprika og stil dem i 225°C varm ovn, til osten er smeltet.
Pynt evt. med en sort oliven og en dusk dild og server dem straks.
Tips: Kom smør på brødet, før ananasskiven, så bliver brødet mere sprødt.