Fool er en klassisk engelsk dessert, der består af en
frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter erstatter gerne den
kogte creme med flødeskum. Vi har brugt en blanding af cremefraiche, piskefløde
og hvid chokolade ...
Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min. 2-3 personer
#
250 g stikkelsbær
75 g sukker
½ dl vand
1-2 spsk lime- eller citronsaft
1½ dl cremefraiche 38%
1 dl piskefløde
50 g hvid chokolade
*
SKYL og nip stikkelsbærrene. Kog dem med sukker og vand til
de brister ca. 10 min.
Smag til med lime- eller citronsaft og lad
stikkelsbærkompotten køle af.
PISK cremefraiche og piskefløde til skum.
SMELT den hvide chokolade i en skål over vandbad og vend den
i flødeskummet.
VEND stikkelsbærkompotten sammen med cremen med let hånd, så
det bliver stribet.
Fordel i 2-3 portionsglas, og sæt dem i køleskabet 1 times tid.
Pynt evt. med en skive lime.