Stegte kyllinger med æblepeberrod
2 friskslagtede kyllinger på 800-850 g
smør eller margarine
salt friskkværnet peber
400 g syrlige æbler
3 spsk reven peberrod
sukker
1 tsk eddike
1 spsk mayonnaise
Tilbehør: kogte kartofler
*
Brun de rensede kyllinger i rigeligt smør eller margarine i en gryde.
Læg kyllingerne på siden og spæd med ca. 1 dl vand.
Steg dem i 35-45 minutter og vend dem kun en gang.
Brug 2 grydeskeer til at vende med.
Drys med lidt salt og friskkværnet peber under stegningen.
Hak imens indmaden fint og svits den for sig i lidt fedtstof.
Damp de skrællede, findelte æbler møre i det vand, der hænger ved, og rør mosen igennem med reven peberrod.
Smag til med sukker og eddike og lad det køle af, inden mayoen vendes i.
Hæld skyen fra de færdigstegte kyllinger i indmaden og spæd med lidt vand.
Kog det kraftigt ind og server skysaucen til kyllingerne.
Server endvidere æblepeberrod og kogte kartofler til.
Citronsorbet
150 g sukker
reven skal og saft af 1 usprøjtet citron
4 spsk tør hvidvin
1 æggehvide
3 spsk florsukker
tynde citronskiver
*
Giv 5 dl vand et opkog med sukker og citronskal (og si det).
Tilsæt citronsaft og hvidvin og afkøl det.
Frys blandingen i ca. 2 timer i dybfryseren eller ca. 4 timer i køleskabets frostrum.
Pisk æggehviden til hårdt skum og tilsæt florsukker.
Pisk det godt igennem og rør det i den frosne blanding umiddelbart før serveringen.
Anret desserten i afkølede glas og pynt med tynde citronskiver.
Server desserten straks.