Souffle:
20 g smør
60 g sukker
2 æggeblommer
6 cl Vieux Calvados du Pays de Broy
6 æggehvider
4 souffleskåle
Vanillecreme:
1 vaniljestang
2 ½ dl sødmælk
4 æggeblommer
100 g sukker
40 g Maizena majsstivelse
10 g usaltet smør
Vanillecreme: Flæk vaniljestangen på langs og hæld kornene i en kasserolle med mælken.
Kog op og lad trække ved svag varme.
Pisk æggeblommer med sukker.
Tilsæt Maizena og hæld den kogende mælk på under omrøring.
Kog forsigtigt op under piskning i 2 minutter.
Kom den færdigkogte creme i en skål og "glat" overfladen med smør. Dæk med film og stil på køl, til cremen kun er lun.
Souffle: Smør souffleskålene med smør og drys sukker over.
Fjern alt overskydende sukker og stil på køl.
Varm ovnen op til 180°,
Pisk æggehviderne stive med 20 g sukker.
Kom æggeblommerne i en skål med den lune vaniljecreme og pisk grundigt, tilsæt Vieux Calvados.
Fold æggehviderne forsigtigt i cremen.
Fordel massen i souffleskålene og glat overfladen med en paletkniv.
Bag souffle'erne i 15 minutter.
Server straks, eventuelt med en grøn æblesorbet.