ca. 8 personer
2 bananer
2 dl limesaft
2 limefrugter
150 g sukker
40 g honning
50 g glukose
1. Skræl de to bananer, skær hver af dem i tre stykker. Skær midterstykkerne i tynde skiver - der skal bruges ca. 50 skiver - og læg dem på en bageplade. Bag dem i forvarmet ovn ved 100~C i 45 minutter, til de er karamelliserede.
2. Blend endestykkerne til en puré i foodprocessoren. Skær omhyggeligt den grønne skræl af limefrugterne. Pres saften ud af dem. Hæld 2 ½ dl vand i en kasserolle, tilsæt sukker, honning og glukose. Bring det i kog. Lad det blive koldt og rør bananpuré, finthakkede limeskaller og -saft i. Frys denne blanding i en ismaskine sæt den i fryser.
3. I sidste minut formes aflange boller ved hjælp af to varme skeer. Læg dem i kolde, dybe tallerkener og garner med de tørrede bananskiver.
Frankrig