Cassis du terroir Beaujolais et leur pulpe acidulée
(4 personer)
En rigtig "husmoderopskrift", der kan forberedes, når havens gode solbær er dejligt modne og derefter opbevares på flasker i fryseren, til sorbet'en skal tilberedes.
14 kg modne solbær
4 ½ kg sukker
3 l. vand
Kom solbær, sukker og vand i en gryde og sæt over ved kraftig varme. Vend rundt med en træske, så bærrene hurtigst muligt bliver varmet igennem.
Kogetiden skal være så kort som mulig!
Tag gryden af blusset, når der begynder at dannes skum på toppen, og lad køle af.
Purer solbær og saft gennem en grønsagsmølle.
Pureen skal være grov og må endelig ikke findeles på en foodprocessor!
Opbevar på passende størrelse flasker på frost.
Servering: Tag en portion solbærpure ud af fryseren og tø op på køl.
Kør ¾ af portionen til iskonsistens på sorbetiere (ismaskine) og anret den sidste fjerdedel i bunden af dybe tallerkener.
Kugl solbærsorbet'en op på solbærsuppen og server - gerne ledsaget af en god, hjemmelavet vaniljeis med samme konsistens som sorbet'en.