Mynte dyrket i haven er ofte meget kraftigere i smagen end mynte i krukker, så smag på den først, inden den koges med sukkerlagen.
2 dl rørsukker
2 dl kogende vand
20 g frisk mynte
750 g solbær
4 spsk flydende glukose (fra apoteket)
2 citroner, saft (ca 1,5 dl)
pynt: myntekviste
Lav en sukkerlage ved at røre sukkeret ud i det kogende vand.
Læg mynten i, og lad afkøle ca. 15 min. Tag mynten op.
Læg solbærrene i sukkerlagen, og hæld glukosen i.
Kog op, og lad det simre ca. 5 min, eller til bærrene er bløde.
Blend med stavblender, og si blandingen.
Mos med bagsiden af en ske, til bærskallerne er helt tømte.
Rør citronsaft i, og afkøl.
Frys blandingen i en ismaskine, til konsistensen er som en tyk milkshake.
Hæld sorbeten i plastbeholder, og sæt i fryseren, 3-4 timer.
Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten direkte i fryseren og røre sorbeten igennem 3-4 gange under indfrysningen.
Tag sorbeten ud af fryseren ca 10 min. før servering.
Pynt med små myntekviste.
--