Her får du en opskrift på en æblekage, der er god at hygge sig med en kold efterårs- eller vinteraften. Brug nogle af de gode, danske madæbler - de er fulde af smag.
1 kg gode danske vinteræbler f.eks Belle de Boskoop
4 spsk sukker eller mere
1 tsk stødt kanel
smør til pensling
3 dl hvedemel
lidt mere end 1 dl brun rørsukker
samme mængde valnøddekerner, grofthakkede
1 tsk stødt kanel
125 g smør
Skær æblerne i tykke både og bland dem med sukker og kanel og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
Bland mel, sukker, valnøddekerner, kanel og blødt smør i en skål til det smuldrer. Fordel det over æblerne og sæt det i en 175°C varm ovn i ca. 45 minutter.
Bliver fadet for mørkt på toppen kan det dækkes med folie til sidst.
Server straks måske med en smule syrnet fløde eller cremefraiche.
Frugt pr. person: Ca. 175 g ved 6 personer