Skyr er et syrnet mælkeprodukt, som har oprindelse i Island.
Det er friskt, syrligt og perfekt til en variant af den klassiske danske
koldskål, der laves af kærnemælk. Her er koldskålen lavet med rabarber i stedet
for citron.
4 personer. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
250 g skyr naturel
2 æggeblommer
½ stang vanilje
2 spsk sukker
3 dl mælk
Rabarbersirup:
250 g rabarber
½ dl vand
175 g sukker
Pynt:
frysetørrede jordbær
*
Pisk æggeblommer skummende med kornene af vaniljestangen og
sukker.
Rør skyren i æggeskummet, og tilsæt gradvist mælk.
Denne koldskål skal ikke være så sød, da rabarbersiruppen på
toppen søder.
Sæt koldskålen i køleskabet.
Skær bladene og lidt af den grove ende af rabarberstilkene væk,
og skyl dem.
Skær rabarberne i mindre stykker, og kog dem med vand i ca.
10 min.
Hæld rabarber og saft gennem en sigte foret med et rent
viskestykke, og lad saften dryppe af i en ren gryde.
Tilsæt sukker, og kog saften igennem, til sukkeret er
opløst.
Afkøl saften.
Nyd kold skyr-koldskål med rabarbersirup, og drys med frysetørrede
jordbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin