Dej:
15 g gær
½ dl mælk
125 g hvedemel
75 g smør eller margarine
1 spsk sukker
1 æg
1 æggeblomme
reven skal af 1 citron
Lage til drypning:
2 dl jordbærsaft
60 g sukker
½ dl likør
Tilbehør:
250 g friske jordbær
¼ l. piskefløde, pisket til skum
Gær og håndvarm mælk røres sammen.
Halvdelen af melet tilsættes.
Dejen stilles lunt, dækket af et viskestykke, i ca. 40 min., til den er let og porøs. Smør og sukker røres sammen og røres derpå i dejen.
Et helt æg og en æggeblomme tilsættes sammen med resten af melet, hvorefter dejen slås blank og smidig med en ske.
En randform smøres med smeltet smør.
Dejen fyldes i, dækkes med et smurt pergamentpapir og stilles lunt ½ time.
Bages ved 180°C ca. 30 min. Tages ud af ovnen, men bliver i formen. Saft og sukker gives et opkog, hvorefter likøren tilsættes.
Den varme kage prikkes med en strikkepind og overhældes med lagen lidt efter lidt.
Når saften er helt opsuget, vendes savarinen ud på et fad.
I midten og rundt om savarinen lægges jordbær.
Serveres med flødeskum.