4 personer
6 hvide ferskner
1 kg friske, skrællede mandler
orangeblomstvand
sukkerlagen:
2 spsk stødt melis
2 spsk lavendelhonning
1 stang vanilje
saften af 1 citron
En dag fik min ven, billedhuggeren César, idéen til denne frugtsalat - næsten ved et tilfælde - mens han improviserede med at tilberede en dessert af de forhåndenværende Ingredienser. Mødet mellem de saftige ferskner og de flødeagtige mandler var virkelig vellykket! Jeg tilsatte kun lidt sukker for at fuldende opskriften. Jeg stiller ofte den fyldte skål på en stor rund tallerken dækket med figenblade.
Tilbered først sukkerlagen:
Varm 25 cl vand op med sukkeret, honningen, vaniljestangen, som er skåret over på langs, og tilsæt citronsaften. Giv det et opkog, og tag det af ilden. Fjern forsigtigt urenhederne med en ske. Lad det derefter køle af.
Skræl fersknerne, skær dem i både. Kom dem i lagen sammen med de friske mandler, og tilsæt nogle dråber orangeblomstvand. Det hele hældes i en stor skål. Serveres meget kølig.
Mandlerne er allerbedst -bløde og flødeagtige - lige når de er blevet plukket.