3 blade husblas
3 æg
3 dl piskefløde
45 g melis
½ dl rom.
½ á 1 dl piskefløde kan regnes til pynt.
Husblasen udblødes og smeltes. Æggeblommerne røres hvide med sukker. Æggehvider og fløde piskes hver for sig. Rommen hældes i de rørte æggeblommer, derefter tilsættes den slunkne husblas i en tynd stråle og tilsidst den stivpiskede fløde og de stivpiskede æggehvider. Der omrøres jævnligt med stor forsigtighed, indtil fromagen begynder at stivne. Da hældes den hurtigt i en glasskål, flade portionsglas eller bægre.
Fromagen kan pybtes med flødeskum, eller man kan hertil servere en lunken rød frugtsauce, men man må da helst anrette fromagen i en glasskål.
Man kan i romfromagen tilsætte 1 dl piskefløde mere og tage 1 æg mindre, men man må da helst tage 1 blad husblas mere end andgivet ovenfor.