til 10 personer:
1 portion grundsukkerlage til Frugtis (se opskrift).
3 appelsiner
2 citroner
1 dl rom
4 dl hvidvin
Italiensk marengs af:
2 æggehvider
70 g flormelis
Kog sukker og vand. Tilsæt efter kogningen den revne skal fra appelsinerne. Lad lagen trække ca. ½ time. Tilsæt derefter saften fra appelsinerne og citronerne, rommen og så meget hvidvin, at sukkerindholdet ligger på 15° Be. Kom blandingen i sorbetieren og frys den.
Pisk æggehvider og flormelis kraftigt til det bliver en let marengsmasse. Tilsæt den lige inden isen er færdigfrosset. Den kan enten røres forsigtigt i med en spatel eller ved at lade sorbetieren køre et par omgange. Lad isen hærde færdig i fryseren. Efter ca. 1 time er den parat til at blive serveret. Anret is-punchen, som skal have en temmelig blød konsistens, i portionsglas og overhæld evt. hver portion med en spsk rom. Romersk is-punch er en klassisk mellemret, men kan også serveres som dessert.