Ca. 25 stk
¾ l risgrød (½ portion risgrød)
3 spsk hvedemel (30 g)
2-3 æg
½ vaniljestang
½ tsk revet økologisk citron- eller appelsinskal
40 g smør (3 spsk)
Rør risgrød, hvedemel og æg sammen.
Tilsæt et æg ad gangen.
Dejen skal være tyktflydende.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør dem i dejen sammen med revet citron- eller appelsinskal.
Smelt smør på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk dej ca. 3 min. på hver side ved jævn varme.
Klatkagerne skal være lysebrune og serveres lune.
Tilbehør: Fx syltetøj og flormelis.
Risgrød:
2 dl vand
2,5 dl grødris (risgryn) (ca. 225 g)
1,25 l mælk
ca. ¼ tsk groft salt
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Rør grødrisene i og kog under låg ved svag varme ca. 10 min.
Hæld mælken i og bring grøden i kog.
Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.
Kog grøden færdig ved svag varme 40-50 min.
Smag til med salt.
Tips: Klatkager kan også tilberedes af fx hirse- eller grovgrød.