½ liter mælk
60 g grødris
1 tsk Vanila
1 spsk smør
2 spsk sukker
2 sammenpiskede æg
Karamel:
125 g sukker
1 ½ dl vand
1 ½ dl piskefløde
Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og Vanila røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel:
Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind.
Rismassen fyldes i randformen. Randen koges i vandbad ½ time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden, i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.